Ermenek Devlet Hastanesi

HASTANEMİZ YENİ GÖZ AMELİYAT MİKROSKOBUNA KAVUŞTU

Güncelleme Tarihi: 12/02/2018

HASTANEMİZ YENİ GÖZ AMELİYAT MİKROSKOBUNA KAVUŞTU
Teknolojik gelişmeler, hayatın her alanında olduğu gibi, sağlık alanında da yeni imkân ve kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Bu gelişmelerin sonucu olarak da mikro cerrahi olarak adlandırılan yeni bir cerrahi yöntem doğdu. Çıplak gözle yapılamayacak kadar küçük ameliyat uygulamalarının rahatlıkla yapılmasına olanak sağlayan bu yöntemde doktorların en büyük yardımcısı ameliyat mikroskoplarıdır.
Hastanemize de bir hayırsever hemşerimiz tarafından göz ameliyatlarında kullanılan mikroskop bağışlanarak operasyondan sonra birkaç saatlik bir takibin ardından taburculuğu mümkün olan göz ameliyatlarının yapılmasına imkân sağlandı. Alınan bilgiye göre bu sayede hastanemizde bulunan fako cihazı da kullanılarak 60 yaş üzeri nüfusun yaklaşık %30’ unda görülen katarakt tedavisi de İlçemizde kolaylıkla yapılabilecektir. Bunun yanı sıra Pterjyum, Kapak, DSR Ameliyat ve işlemleri de Hastanemizde hastalarımıza uygulanabilecektir.
Örnek davranışı ile hastanemizin hizmet sunumuna katkı sağlayan hayırseverimize hastanemiz ve hastalarımız adına sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
göz_aml